A real life experience write up by a blogger on her experience during the cooking workshop.

Read sweetsourspicy blog on her experience in Flavours Of Singapore workshop.

Do you want to cook “Flavours Of Singapore”?

Read Salty Fig’s interview with Rosie Gohres

Interview by Eenvaandag.nl with Rosie on the phone about Singapore National Day.

sitestat

It was a lovely sunday despite the cold weather, everyone was enthusiastic being out, eating and watching the dragon dance and performances. I had a nice conversation with many people who came to say hi and also asking about the food that we were selling on that day, what is Otak-otak (otah) and about the cooking workshop. I wish I had more time to chat with people but unfortunately I had to make the roti chapati non-stop.
Here are the photos that I put together for the video. Very beautiful photos that captured the ambience, food and the festival feeling of the first Asian Food Festival in Amsterdam. These photos are contributed by the organizer Stichting Chinatown Amsterdam.
Enjoy!

[youtube DcIBNWgfU10]

This next video was taken by AT5 kinderprogramma (children programme) with Flavours Of Singapore. Rosie making roti , the most effective way using a press to make roti faster than using a rolling pin!

Flavours Of Singapore in BASTA AT5 kinderprogramma
[youtube u7xw-BjjjdU]

(IN DUTCH) Menu Augustus- December 2012 voor Open Inschrijvingen : SINGAPORE STREETFOOD

Voor reserveringen en datum (open inschrijvingen, groups en bedrijfsuitjes) , kijk onze Online Booking Calendar

Singapore Street Food 1 < 26 AUGUSTUS, 18 NOVEMBER open inschrijvingen>
> Menu: Singapore Chili Crab , Curry Puff , Seafood Horfun Noodles , Kuih Bakar <   Eten is een favoriet tijdverdrijf in Singapore en Singapore staat bekend om haar keuken. Zin om deze favoriete gerechten te leren kennen en ze ook thuis te kunnen koken? In dit nieuwe menu leer je de nationale gerechten kennen en koken, Singapore Chili Crab, Seafood Hor Fun Noodles in een dikke saus, Singapore's favoriete snack het Curry Puff pasteitje, gevuld met aardappel en het laatste, maar zeker niet het minste dessert, een ovenbereid en traditioneel Singapore Malay Kuih Bakar (wat zich laat vertalen als 'gebakken cake'). Mis dit watertandend lekker eten niet!   Voetnoot: Er zitten zeevruchten in dit menu, de krab in Singapore Chili Crab kan niet worden vervangen door een ander. Er wordt geen varkensvlees gebruikt in dit menu. De prijs bedraagt €59 per persoon.)) [caption id="attachment_153" align="aligncenter" width="450" caption="Singapore Chili Crab"][/caption]

Singapore Streetfood 2 < 28 OKTOBER , 9 DECEMBER open inschrijvingen>
Menu: Otak -Otak , Kuih Dadar , Roti Kirai/Jala , Coriander Chicken Curry with spiced lime yoghurt

In Singapore kent eenieder de termen street food, hawker food of food court. In feite eten, welk bereid wordt in stalletjes in de open lucht in het tropische Singapore, het eetparadijs van het verre oosten. In dit menu leer je de lokaal beroemde Otak-Otak kennen en bereiden, wat een visgerecht, verpakt en geroosterd in een bananenblad is. Maar ook Roti Kirai of Roti Jala “visnet brood”, een speciale Coriander Chicken Curry met pittige yoghurt-limoen dressing en voor de zoetekauwen Kuih Dadar, een zachte pandan pannenkoek met zoete kokos. Verslavend lekker!

Otak-Otak ( Fish & Spices wrap in banana leaf )