Wie is Flavours Of Singapore

Wie is Flavours Of SingaporeHet gezicht van Flavours Of Singapore is Rosie G. (1975), een Singaporeese, die tegenwoordig in Nederland (Amsterdam) woont en leeft.

Flavours Of Singapore startte begin 2010 en organiseert en verzorgt de eerste authentieke Singaporese kookworkshops in Nederland. Rosie is de initiator van dit unieke concept, waarbij zij de multi-etnische keuken van Singapore naar Nederland brengt, wat zich dus laat vertalen als de echte kennismaking met de authentieke smaken en geuren van Singapore: Flavours Of Singapore. En vanaf dag één is het een success, velen weten de weg te vinden naar de leerzame, gepassioneerde en 'gezellige' informele kookworkshops in haar sfeervolle, modern ingerichte kookkeuken in Amsterdam. Haar enthousiaste stijl van coachen, gecombineerd met haar diepgaande kennis van de Aziatische keuken in het algemeen en de smeltkroes van invloeden in de Singaporese keuken in het bijzonder, maakt iedere workshop weer tot een fantastische ervaring.

Rosie's passie voor 'Singapore food' is niet pas van haar tijd hier in Nederland, in Singapore was zij de eigenaresse van de lokaal fameuze en druk bezochte Rosie's Nasi Padang eetgelegenheid, alwaar de locale gemeenschap iedere dag weer in de rij stond voor een heerlijke Nasi Padang, een locale versie van de Rijsttafel, met een keur aan gerechten. Hier leered Rosie de geheimen van haar beide moeders, die het weer van hun moeders en grootmoeders leerden, de beste gerechten komen namelijk voort uit generaties van tradities van het zogenaamde 'homecooking'. En dit is waar Rosie's roots liggen. Al op jonge leeftijd was zij altijd met haar familie in de keuken te vinden, van ‘s morgens voor het ochtendgloren tot 's avonds laat voor het in Singapore zo bekende 'supper', de avondmaaltijd na de avondmaaltijd.. Er zijn slechts weinig landen, waar de discussie op straat, aan tafel of waar dan ook altijd gaat over 'food'.

Na een carriere in sales & marketing besloot Rosie op een gegeven moment weer het keukenschort aan te trekken, de messen te slijpen en haar ambitie en passie voor de Singaporese keuken is sindsdien alleen maar groter geworden.

Het was dan ook een logische stap voor Rosie, om ook in Amsterdam deze traditite voort te zetten en de Nederlanders kennis te laten maken met de geuren, kleuren en exotische smaken van de keuken van Singapore.

Deze keuken is nog relatief onbekend in Nederland, maar dat is snel aan het veranderen, sinds Rosie haar authentieke kookworkshops organiseert voor een breed publiek van Nederlanders, Duitsers, Engelsen, Amerikanen, Australiers en vele andere nationaliteiten in het multinationale Amsterdam. Zij vertelt hen niet terug te schrikken voor de veelheid en complexiteit van de Aziatische keuken.

En Rosie's passie gaat verder dan de workshops. Inmiddels is zij een graag geziene gast en chef op allerlei culinaire events, -markten en -festivals, zoals het populaire Taste Of Amsterdam, de Singapore Food Fair, de Pop Up Food Court in de kerstperiode, Culinair Amuse festival Amsterdam en het Aziatische food festival.

Vandaag de dag is Rosie druk bezig met het geven van kookworkshops. Daarnaast geeft zij kookdemonstraties op diverse evenementen en is zij verder te gast op diverse foodfestivals in het land. Soms als ze even tijd over heeft, vind je haar in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en om bestaande recepten te verfijnen. Rosie werkt naast dit alles als freelance Country Resource Associate voor het bedrijf Intercultural Global Solution, waarbij zij culturele trainingen geeft aan expats die op termijn naar haar moederland Singapore verhuizen. Met haar uitgebreide kennis en ervaring van het land Singapore en haar diepgewortelde cultuur, kan zij cliënten perfect adviseren over alles dat met Singapore te maken heeft.

 

Waarom Bij Ons

Rosie's prachtige keukenWilt u graag iets nieuws leren, een nieuw recept of zelfs het leren koken in Aziatische stijl, opdat u thuis origineel Singaporese gerechten kunt serveren voor uw familie en/of vrienden? Wilt u uw partner verrassen met een kookworkshop Singaporees koken? Een avond weg en iets speciaals doen met vrienden of collega’s? Een speciaal kado? Of wilt u als bedrijfsteam eens op een andere manier samen leren werken, samen koken en samen eten?

Je hoeft geen meester of professioneel kok te zijn, om te kunnen deelnemen aan mijn kook programma's, passie of zelfs nieuwsgierigheid is voldoende. Aziatische stijl koken verschilt uiteraard nogal van de westerse keuken, maar het is niet moeilijk aan te leren.

 

Wat leer je in mijn kook programma's?

In de keuken klaar om met de workshop te beginnenHet magische woord is in feite: Singapore Food, oftewel de keuken van Singapore. Dat deel van Zuidoost-Azie, waar ik vandaan kom, die kleine stip op de wereldbol, het tropische eiland, gelegen tussen Maleisie en Indonesie en vrijwel ter hoogte van de evenaar. Singapore, de stadstaat, die bekend staat als shopping en eet paradijs, slechts zo groot als de provincie Utrecht en brandschoon, maar wel met eeuwenoude tropisch regenwoud binnen haar stadsgrenzen en een smeltkroes van culturen en keukens van Zuidoost-Azie, van Indie tot Maleisie, van China tot Sri Lanka. De diversiteit is zo groot, dat je elke dag van het jaar 3 keren per dag een verschillend menu kan samenstellen, het beste eten vind je er op straat, bij de zogenaamde hawker stalls, of de overdekte en airconditioned food courts, als de tropische hitte je teveel wordt. De Singaporezen zijn gek op hun eten, ze kunnen er net als Italianen de hele dag over praten en ze eten ook de hele dag, met name de originele huisgemaakte gerechten zijn razend populair. Het zijn die originele huisgerechten, die de basis vormen voor mijn workshops in de keuken van Singapore.

Al mijn recepten komen uit onze rijke familiehistorie, het zijn allemaal zogenaamde familierecepten, die van generatie op generatie zijn doorgegeven en verfijnd. Ik heb het leren koken van mijn mentor, mijn moeder, die het weer van haar moeder heeft geleerd. Beiden, en ook de overgrootouders, ware professionele koks. De meesten van de gerechten in mijn workshops bereidden wij ook in ons restaurant in Singapore, voordat ik voet aan Nederlandse wal zette.

Ik hoop jullie te ontmoeten op een van mijn workshops en tot dan .......Selamat Makan (Eet smakelijk!)

Lees meer over: Eten in Singapore

Waar koken we:

Abonneer op de nieuwsbrief