Rosie's Recepten

Lieve Foodies,

Welkom bij Rosie's Recepten! Hier ga ik recepten uit de Aziatische keuken plaatse, familie recepten uit Maleisië en Singapore, maar ook recepten, gebaseerd op mijn ervaringen van reizen in de regio Azië en daarbuiten.

Ik houd van het eten, dat mijn moeder en mijn familie maakten, vroeger thuis, waarin de rijkdom van onze Maleise en Singaporese cultuur en gewoonten zo tot uiting kwam in de oneindige variatie aan gerechten. Ik houd ervan om deze klassieke manier te bewandelen en met jullie te delen in mijn workshops. Nu ik in Nederland woon, leef en werk, ben ik blij, dat alle ingrediënten voor het bereiden van Aziatische gerechten zo goed te verkrijgen zijn hier bij de Toko.

Behalve mijn voorliefde en passie voor de Aziatische keuken, kijk ik verder, over de grenzen, en heb ik in mijn vele reizen veel geleerd over andere keukens, van Italiaans, Frans, Mexicaans etc. Thuis koken wij ook veel 'westers', naast de Aziatische keuken.

Wellicht ten overvloede, maar toch belangrijk: Alle beelden en alle content op mijn site is mijn eigendom. Mocht je toch content of beelden voor ander gebruik nodig hebben, neem dan contact op met mij.

Alvast dank en ... Enjoy cooking!

Rosie G.

 

Rosie'’s Beef Fried Rice Hoofdgerecht (4 personen)

Beef Fried Rice Small Thumb

Dit is een van mijn favorieten. Een makkelijk te bereiden gerecht, zonder de traditionele harrewar van het maken van chili pasta, gewoon met vers gesneden chilis/pepers. Heerlijke gebakken rijst met rundvlees in nog geen 30 minuten op tafel! En alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar! Verwen jezelf met dit heerlijke, typisch Aziatische gerecht.

Lees het volledige 'Rosie's Beef Fried Rice' recept hier...

 

Singapore Chicken Soto Soup (Singapore Soto Ayam) Hoofdgerecht (2 personen)

Soto Ayam Small Thumb

Dit is mijn familierecept voor Singapore Chicken Soto Soep. Traditioneel wordt de Soto soep geserveerd met oftewel rijst koekjes (rice cakes, lontong) of met vermicelli of gele noedels. Wanneer geserveerd met noedels of vermicelli, is de 'officiële' benaming echter Mee Soto. ("mee" als in noedels / mie - Soto Noedels)

Lees het volledige 'Singapore Chicken Soto Soup (Singapore Soto Ayam)' recept hier...

 

Roti Prata Hoofdgerecht (8 personen)

Roti Prata Small Thumb

Een traditioneel en zeer bekend gerecht uit Maleisie en Singapore is Roti prata. In Maleisie wordt het meestal Roti Canai genoemd. Je kunt het zien als de Aziatische versie van de pannekoek, zacht maar toch knapperig, altijd gegeten met een heerlijke curry of soms met een dip van suiker. Aangezien je het meestal met een curry met kip eet, is het te kenmerken als een hoofdgerecht, het is ook een vullende maaltijd.

Lees het volledige 'Roti Prata' recept hier...

 

Waar koken we:

Abonneer op de nieuwsbrief